däck

Är dyrt alltid bäst?

Är dyrt alltid bäst?

Det finns en hel del att väga in då man ska byta däck på sin bil. Val av däck handlar egentligen om vad man värderar mest som exempelvis säkerhet, komfort och ljud. Men självklart spelar priset också in. Är det en lite äldre bil som ändå inte har de bästa vägegenskaperna är det ingen idé att satsa på dyra däck med ny teknik. Det blir som att kasta pengarna i sjön. Billigt är självklart inte alltid dåligt och det finns däck till lägre pris som är bra, men generellt är de dyrare däckens egenskaper bättre.

 

En auktoriserad däckspecialist kan hjälpa till att hitta rätt däck

Det kan vara knepigt att välja vilka däck man ska ha. Det finns flera olika märken på däck, men att välja ett av de mer kända märkena brukar vara säkrast. Bäst är det också om man vänder sig till en auktoriserad däckspecialist eftersom de kan ge råd och tips efter de olika behov man kan tänkas ha. Söker du exempelvis på däck i Göteborg så kommer det upp olika firmor som kan hjälpa till, ett exempel är: https://www.xn--dckgteborg-q5a3t.se/dack-goteborg. Det kan vara bra att påminna om att det finns inget däck som är passar alla väderförhållanden. På sommaren gäller sommardäck och vintern vinterdäck. Det är viktigt att ha tillräckligt med mönsterdjup på sina vinterdäck.

 

 

Hur däcken förvaras påverkar hållbarheten

De lite billigare däcken har oftast lika lång hållbarhet som de dyra. Viktigt om man vill att däcken ska hålla riktigt länge är däremot att förvara dem rätt. Platsen ska vara sval, mörk och torr. Tänk på att rengöra däcken ordentligt innan de stuvas undan. Många däckspecialister kan erbjuda förvaring av däck på så kallade däckhotell. Då kan man vara säker på att däcken förvaras på bästa sätt och sen är redo för nästa säsong då man behöver dem.