båtplats

Båtar kan vara kul

Båtar kan vara kul

Många säger att sommaren är kort och därför är båtsäsongen kort. Det stämmer inte riktigt, för på många ställen i Sverige kan du använda din båt från våren till en bit in på hösten. Det beror såklart lite på vad du har för båt. Har du en bra båtplats kan du ha din båt tillgänglig och trygg under hela året. Så när du letar båtplats är https://resaromarina.se/ ett bra alternativ. Det är alltid roligare att ta sig ut på en båttur om båtplatsen är tillgänglig och du inte behöver en massa förberedelser för att ge dig ut på tur.

 

 

Hur väljer man båt?

 

Innan du bestämmer dig kan det finnas lite utmaningar. Det gäller för den som haft båt länge och för den som står inför första båtköpet. Det första är faktiskt att se över tillgängligheten och det är såklart förknippat med båtplatsen. Är båtplatsen långt bort är det troligt att det inte blir så många utflykter. Det ska vara enkelt att komma ombord och ta sig ut från båtplatsen. En del båtplatser har fasta tider när det ska sjösättas och när båtarna ska tas upp. Kolla det noga så det stämmer med dina behov.

 

Vilken typ av båt?

 

Vilken typ av båt du ska välja måste såklart matcha dina behov. Är ni en stor familj med mindre barn är det bra att införskaffa en stabil båt. Den ska också ha utrymme att förvara alla de där prylarna som barnen behöver. Vill du ha båten till att dra vattenskidor behöver du en starkare motor och tillgång till mer öppet vatten. Den som bara ska ut på lite fisketurer kan med fördel välja en lite mindre motor. Oavsett båt så är det återkommande att båtplatsen också ska matcha dina behov. Sist men inte minst, glöm inte att njuta av de många stunderna ute på vattnet.