bilservice

Bilservice i Hudiksvall

Bilservice i Hudiksvall

Det gäller att man bokar in bilservicen i god tid, så att man inte missar att göra den när man ska. Slarvar man slits bilen onödigt mycket och tappar snabbt i värde. Bilens försäkring kan också upphöra att gälla om man slarvar med servicen. Genom att utföra kontrollerna och underhållet i rätt tid i enlighet med bilens servicebok, kan man också undvika att bilen går sönder. Något som ofta kostar mycket mer än regelbunden bilservice.

Är man ute i god tid hinner man också jämföra priserna på bilservice mellan de olika bilverkstäderna. Begär prisuppgifter via deras respektive hemsidor och be att få en specificerad offert. Fråga även om de har några särskilda erbjudanden och om de lämnar någon typ av garanti för arbetet eller eventuella reservdelar. Vid exempelvis bilservice i Hudiksvall finns det verkstäder som både lämnar garanti och där det även ingår vägassistans i servicepriset

 

 

Man behöver inte lämna bilen till en märkesverkstad

Många gånger är de lite mindre bilverkstäderna billigare än de stora märkesverkstäderna. Man behöver heller inte lämna sin bil på en märkesverkstad bara för att man har ett specifikt bilmärke. Försäkringen gäller oavsett vilken bilverkstad man lämnar bilen på, bara man gör det när man ska enligt serviceboken. 

När man lämnar in bilen på service finns det några saker som kan vara bra att komma ihåg. Dels får man inte glömma att också lämna serviceboken, så att man får de stämplar man ska ha. Men också att man lämnar kontaktuppgifter där man enkelt kan nås. Detta ifall mekaniken skulle upptäcka några större fel, så att man kan ta ställning till det högre priset och besluta om man vill utföra reparationen eller kanske avbryta och skrota bilen. Det är också bra om man tömmer bilen på lösa föremål. Dels för att undvika stöld men också för att det underlättar för mekanikern.