bilverkstad

Bra bilverkstäder i Gävle

Bra bilverkstäder i Gävle

En bil som regelbundet används utsätts för stora påfrestningar. Man vill förstås att säkerheten ska upprätthållas och bilen inte ska gå sönder i förtid. Därför behöver den servas under särskilt uträknade intervaller. Men regelbunden service av bilen gör också att den drar mindre bränsle. Så det finns pengar att spara här. Naturligtvis är det också bra för miljön.

Olika bilmodeller kräver olika slags service vid olika tidpunkter. Därför är det viktigt att vända sig till en erfaren bilverkstad i Gävle. En där de kan de olika bilmärkena och vet vad som ska göras vid vilket tillfälle. Men man behöver inte vända sig till en märkesverkstad bara för att man har en bil av ett specifikt märke. De oberoende bilverkstäderna kan vara minst lika bra. Med erfarna mekaniker och modern teknik och IT. Dessutom är de ofta billigare än märkesverkstäderna. De lämnar även garanti på eventuella reservdelar.

 

Lämna bilen på service i tid

Många bra bilverkstäder blir snabbt uppbokade. Service på bilen måste utföras inom en viss tid för att försäkringen ska fortsätta att gälla. Därför ska man se till att boka in verkstadsbesöket i god tid. Sköter man inte servicebesöken som man ska förlorar bilen också snabbt i andrahandsvärde. Men det är också viktigt att lämna bilen vid överenskommen tid och inte vara sen. Det kan i så fall skapa problem för mekanikern som kan få svårt att hinna serva alla andra bilar i tid. 

 

 

Lämna bilen på en ackrediterad verkstad och slipp efterkontroll

Det finns en viktig detalj som kan vara bra att känna till. Har man fått en anmärkning vid bilbesiktningen, en så kallad tvåa? Då finns det bilverkstäder som är särskilt ackrediterade för att åtgärda dessa fel. Efter att bilen har reparerats och felen åtgärdats, meddelar verkstaden transportstyrelsen. Bilen är då besiktigad och körklar. Man slipper alltså bege sig till bilprovningen igen.