däckservice

Däckservice i Stockholm

Däckservice i Stockholm

Bra däck är en viktig förutsättning för att man ska kunna framföra bilen på ett säkert sätt. Därför är det inte särskilt konstigt att det finns särskilda lagar och bestämmelser som man måste följa. Det gäller främst mönsterdjupet på däcken, men också däck anpassade efter rätt väglag och årstid. 

På personbilar ska mönsterdjupet vara minst 1,6 millimeter vid sommarväglag och 3 millimeter vid vinterväglag. Men det får gärna vara mer, särskilt på sommaren eftersom våta vägbanor lätt gör att däcken tappar greppet vilket kan leda till vattenplaning. 

Vill man ha hjälp med att kontrollera mönsterdjupet kan man vända sig till en verkstad som erbjuder däckservice. De kan även hjälpa till att byta däcken när det är dags för däckskifte och erbjuder även förvaring av däck i så kallade däckhotell. Då slipper man släpa hem smutsiga däck och oroa sig för att de kanske ska bli stulna i källar- eller vindsförrådet. 

 

 

Mycket kan gå fel då man själv byter däcken

Visst kan man själv byta däck på bilen om man vet hur man gör. Fast vanligt är att det blir fel då man gör det själv och att däcken hamnar på fel plats, eller att muttrarna inte dras åt tillräckligt hårt. Det är också lätt hänt att både muttrar och fälgar skadas om man inte har rätt verktyg. Vänder man sig istället till en verkstad som erbjuder däckservice kan man vara säker på att däcken sitter där de ska och även sitter fast ordentligt. 

Man får även däcken rätt balanserade vilket är nog så viktigt för säkerheten. Ett företag som erbjuder däckservice i Stockholm kan också komma med förslag på passande däck den dag det är dags att köpa nya. Det gäller att investera i däck som passar både bil och körsätt och däckservice har ofta ett brett utval av olika kvalitetsdäck och fälgar.