däck

Experter på däck i Tyresö

image

Däcken är det som får bilen att funka som den ska. Eller ja, en del av det. De har en stor roll i hur du ska kunna undvika olyckor på körbanan. Exempelvis ska det vara tillräckligt mycket luft i däcken.

Om man inte har det kan det påverka både bromsningen och styrningen, vilket kan leda till en katastrof. Detsamma gäller mönstret på däcken. Har du körkort så vet du säkert redan om att det finns en lag på hur djupa mönstret ska vara. Dessa skiljer sig sommar till vinter. 

Anledningen till att man ska uppfylla det är också på grund av säkerheten. Slitna däck på sommaren kan göra att man lättare för vattenplaning. Ni förstår ju själva att man behöver se till att det är rätt på däcken innan man ger sig ut på vägarna. Detta gör de bäst på däck i tyresö, där de är proffs på allt med däck. 

Kollar allt hos däckverkstaden

När du lämnar in din bil på en däckverkstad så går de igenom allt med däcken. Ska du byta däck och de anser att de börjar bli slitna, då kommer de att säga det till dig. De kollar även så att däcken är balanserade. Därefter är det bara är för dig att köra på. Behöver du byta däck har de ofta även någon form av däckförsäljning. Har de inte däcken hemma du behöver så kan dem ofta beställa hem dem. 

En annan sak är att många däckverkstäder erbjuder däckhotell. Precis som det låter är det ett hotell för däck. Fast det är inte lika dyrt som för oss människor. Man förvarar helt enkelt sina säsongsdäck hos dem. De ligger skyddade under tak och du slipper själv tänka på platsen de ska ta i ditt hem. Hitta en däckverkstad som har allt du behöver för dina däck.