bilverkstad

Fyra hjul och en motor

Fyra hjul och en motor

Bilen är en av våra mest komplexa maskiner med hundratals delar av olika slag. Bara att fylla i rätt vätska i rätt behållare kan vara svårt för en nybliven bilägare, eller för någon som köpt en ny bil. Många har slitit sina hår vid första tankningen eftersom man inte kan hitta hur tanklocket öppnas. Och idag kan samma personer slita sitt hår i förtvivlan över att hålet i tändningslåset inte går att finna. Om man känner igen sig i någon av dessa scenarier så kan man vara den slags person som ju förr dess bättre bör besöka en bilmekaniker om något går fel, istället för att försöka laga bilen själv.

 

Bildoktor och förarpsykolog

Bilverkstad i Trosa har personal som inte så sällan behöver visa kvaliteter som går långt utanför området bilreparationer, då bilägare kan vara både stressade, oroliga och ledsna när de kommer för att laga sina bilar. Att kunna vara både lite psykolog och diplomat på en och samma gång kan många gånger vara en god kvalitet när man handskas med mångas kära ägodel. Reparationer kan också kosta mer än vad många för stunden har råd med. Och har man otur så kanske bilägaren till och med får beskedet att bilen måste skrotas.

 

 

När det inte går att laga

En bil som uppnått en viss ålder och slitage, kan vid någon punkt bli för dyr att fortsätta laga. Det finns veteranbilar som fortfarande går på vägarna så det går alltid att fortsätta kämpa på om man vill, men en del vill gå vidare och istället köpa något nyare. Som bilmekaniker är det också en skyldighet att berätta för ägaren när bilen direkt, och inom det snaraste, kommer behöva så många dyra reparationer att det är tveksamt om det är lönt. En ärlig bilverkstad tjänar i längden på att berätta sanningen och behålla kunden framöver.