bilverkstad

Hitta en prisvärd bilverkstad

Hitta en prisvärd bilverkstad

Att ha bil kostar en hel del. För att få ner kostnaderna något bör man i alla fall lära sig hur man fyller på olja själv och kanske även hur man byter däck inför vinter- och sommarsäsongen. 

Men man klarar sig inte helt utan en bilverkstad och det kan vara svårt att hitta en då man plötsligt behöver. Ofta frågar vi runt bland vänner efter rekommendationer. Man kan även kolla runt på nätet och där enkelt jämföra priser. De flesta bilverkstäder brukar även kunna lämna kostnadsfria offerter, förutsatt att man vet vad som är fel och måste göras. 

 

Timpriset kan skilja mycket

Då man väljer bilverkstad kan man även utgå från de recensioner som man ibland kan hitta på nätet. Inne i storstäderna är det oftast lite dyrare att lämna bilen på verkstaden. Likaså hos de större märkesverkstäderna. Timpriset kan skilja en hel del, men en skicklig mekaniker bör kunna uppskatta hur lång tid det tar att utföra servicen eller reparationen. Högst timpenning behöver inte nödvändigtvis betyda att även slutpriset blir det högsta. Det har också stor betydelse om verkstaden har moderna verktyg som underlättar och gör att det går snabbare att laga bilen. Detsamma gäller för hur välutbildad och erfaren personalen är.

 

 

Begär en skriftlig prisuppgift innan arbetet påbörjas

Innan man lämnar sin bil på en verkstad ska man alltid se till att få en skriftlig prisuppgift. En seriös bilverkstad avråder alltid från onödiga reparationer, och skulle tilläggsarbete tillkomma ska man som kund alltid bli kontaktad och informerad om detta innan arbetet utförs. En bilverkstad utför inte bara reparationer och milservice på bilar. Det finns exempelvis en bilverkstad i Gröndal http://bilvard.net/autoexperten-bilverkstad/ som även rengör och utför AC-service, fixar dragkrok, monterar alkolås och installerar motorvärmare. Denna typ av arbeten är det enkelt att via bilverkstädernas hemsidor snabbt få en prisuppgift på.