mitsubishi og ford

Hur du kan vara en smartare bilägare i vinter

Hur du kan vara en smartare bilägare i vinter

Vintern närmar sig med stormsteg och med den kommer kylan, halkan och snöstormar. Vägar blir hala och sikten dålig. Allt fler människor fasar för att gå och sätta sig bakom ratten i vintermörkret. Det är viktigare än någonsin att hålla din bil i toppskick och det enklaste sättet att göra det på är att boka in den på service hos din lokala bilhandlare. Många bilförare glömmer ofta bort denna viktiga del i bilägandet och bokar inte in ett verkstadsbesök förrän besiktningspapperna kräver att detta måste ske. Dock tänker man inte på att en regelbundet servad bil, vare sig det är en Mitsubishi eller Ford, är en säker bil.

 

Vinterdäckens tid närmar sig

Den första december är den officiellt första dagen varje år då det blir obligatoriskt att ha vinterdäck på sitt fordon. Vinterdäcken ska användas på samtliga hjul så länge det är vinterväglag. Vinterdäck bidrar även det till ett betydligt säkrare fordon. Är det något man bör investera dem där extra hundralapparna på så är det bra däck. För att byta ut sommardäcken mot vinterdäcken kan man lämna in sin bil på verkstad, så varför inte slå två flugor i en smäll och få bilen servad samt byta däck samtidigt? Här är ett exempel på en märkesverkstad för Mitsubishi och Ford: https://www.vallentunamotor.se/

Service eller helt ny bil

Oavsett vilket märke du har på din bil så kan du oftast ta den till alla typer av bilhandlare. Som exempel så har verkstäder som erbjuder Mitsubishi service i Stockholm möjlighet att serva din bil även om du äger ett annat bilmärke eller kommer från en annan ort. Kanske är det till och med så att det är dags för en helt ny bil trots allt, kanske en Ford? Många bilverkstäder som du lämnar in din bil på erbjuder även försäljning av både nya och begagnade bilar.