husvagnar

Köpa husvagn

Köpa husvagn

editorial

Går du i tankarna på att köpa en husvagn? Det finns många alternativ och storlekar att välja bland. Det första du behöver fundera kring är väl just det sistnämnda. Det vill säga hur stor din husvagn ska vara. Det beror lite på vad du tänkt att du ska ha den till och hur många du vill ska få plats i den. De flesta husvagnar har mellan 2–7 bäddar. Det finns även större husvagnar, men de normala storlekarna ser ut så. Sedan varierar såklart husvagnens insida i storlek. En husvagn med fyra bäddar kan se väldigt olika ut, så det första du behöver bestämma är just storleken du behöver.

 

 

Begagnad eller ny

 

En husvagn är ju precis som en bil. Det vill säga att det kan variera väldigt mycket i pris. Om du vill ha en helt ny husvagn kommer du få betala betydligt mycket mer än om du köper en begagnad. Men återigen beror det helt på vad du är ute efter. Om du vill ha något som känns som bara ditt, som ingen tidigare använt, ja då kanske du vill ha en helt ny husvagn. Men för dig som vill komma undan lite billigare och om det inte är så viktigt för dig att ingen använt den tidigare fungerar det lika bra att köpa begagnat.

 

Åk på semester

 

Att semestra med husvagn är väldigt populärt då du har allting med dig. Många ställer sina husvagnar på någon camping och är borta hela somrar. Du kan även åka på husvagnssemester utomlands. Om du reser genom flera länder är det dock viktigt att ha kolla på vilka trafikregler som gäller i respektive land. Men genom att alltid ha boendet med dig kommer du väldigt billigt undan varje gång du ska åka på semester. För boende brukar annars vara en av de största kostnaderna när man är ute och reser.