bilservice

Någon som gör bilreparation i Tyresö

Någon som gör bilreparation i Tyresö

När något hänt och bilen behöver lagas är det väldigt praktiskt att ha en etablerad, kunnig bilverkstad att vända sig till. På moderna bilar är det ibland omöjligt att veta var felet ligger om man inte har tillgång till avancerad elektronisk diagnosutrustning. För att laga bilen behövs ibland monteringsanvisningar. 

För att veta vad det kommer att kosta räcker det med att man uppger bilens registreringsnummer så kan verkstaden sedan lämna en offert på arbetet. Regelbunden service är grundläggande för att man ska ha en fungerande bil som håller länge och inte förlorar i värde. En bilverkstad med rätt utrustning och kompetens kan ta emot alla bilmärken och årsmodeller för den regelbundna servicen. En modern bilverkstad återvinner avfall och restprodukter. Det farliga avfallet i form av spillolja, lösningsmedel och kemikalier sorteras och tas om hand på ett ansvarsfullt sätt.

 

 

En bilverkstad där man inte bara lagar bilar

Det är mycket kring att ha bil och det är en fördel att kunna vända sig till samma verkstad. Att sätta på en dragkrok eller några extraljus ingår därför i en bilverkstads regelbundna arbeten. En etablerad verkstad kan också “släcka tvåor” från bilbesiktningen. Man lämnar in bilen på reparation och får den sedan godkänd. Efterkontrollen görs av ett godkänt besiktningsorgan som kontrolleras av Swedac. Man kan lugnt köra igen.

Inte bara bilen kan få hjälp av en fackman. Släpvagnar kan också få hjälp med mekaniska och elektriska reparationer av exempelvis bromsar. Två gånger om året blir det alltid bråttom på en bilverkstad. Det är dags att byta däck. 

Om man då förvarar sina däck hos verkstaden blir det en lätt sak. Däcken är rengjorda och balanserade när de monteras. Man använder moderna maskiner vid bytet för att minska slitage på däck och fälg. För att göra verkstadsbesöket lättare går det att dela upp betalningen.