bilservice

Står du i valet och kvalet om att köpa en ny bil?

Står du i valet och kvalet om att köpa en ny bil?

Det kan vara svårt att veta när punkten är nådd för att köpa en ny bil. Dels har det att göra med hur mycket pengar man vill lägga på reparationer och vad man har för standarder man vill leva med när det gäller bilar. Akta bara så att du inte låter bilen köra runt för länge utan att bli reparerad. Ibland kan det löna sig bättre att reparera bilen utanför stan. Om du bor i Stockholm kan en bilreparation i Tyresö vara en förnuftig idé.

 

Vilken typ av bil har du?

Ibland kan det vara en bra idé att ta in sin bil på en verkstad som är specialiserad på ett bestämt märke. Mekanikerna vet oftast mer om en speciell biltyp. Det gör att du kan vara mer säker på att reparationen blir utförd på ett bra sätt.

bil

Stor eller liten reparation?

Om det bara är en liten reparation på din bil så behöver du inte vara så knuslig med vad för verkstad du väljer. Är det däremot något större som ska bytas ut, såsom drivaxlar eller liknande kan det vara bra att ta sig en funderare över om det är bättre att få det utfört i utlandet. I Polen finns det riktigt bra möjligheter att hitta duktiga mekaniker som kan reparera bilen till nästan halva priset mot vad det kostar hemma. Kom ihåg att undersöka om mekanikern har fått bra anmälningar på nätet och om hemsidan ser förnuftig ut samt om ni har en fungerande kommunikation på mejl. Du ska såklart betala färjebiljett för att få bilen över till Polen men om det är en stor reparation det handlar om så kan det som nämnts oftast betala sig.

 

Passa på att göra något roligt för de pengar du sparar. Kanske finns det en bra restaurang du gärna vill besöka?