truckkort växjö

Ta truckkort och stapla ölbackar i Växjö

Ta truckkort och stapla ölbackar i Växjö

Det finns mycket man kan göra med en gaffeltruck. Man kan ha tävling i hur många backar läsk man kan stapla ovanpå varandra. Man kan ha ett race med flera truckar genom lagerlokalen för att se hur vilken som är snabbast. Men man också använda sin truck, eller rättare sagt sitt truckkort, till någonting mer konstruktivt. Som en extra tyngd i CV:t när man söker jobb, till exempel.  

Åtminstone om du bor i Växjö. Ryktet går att det finns väldigt bra möjligheter att utbilda sig och ta truckkort i Växjö nämligen. Man kan fråga sig varför. Finns det ovanligt många lager i Växjö? Handlas det avvikande många flak öl på Systembolaget så att de måste köra ut med nya flak hela tiden? Frågorna är många, men också irrelevanta. Det enda du ska koncentrera dig på är vilka möjligheter ett truckkort faktiskt kan ge dig, och att du kan ta det i Växjö.

 

 

Alternativet är arbetslöshet

Men det är inte så att du kan förvänta dig att truckkortet dyker upp i ett cornflakespaket du köpt på ICA. Det kommer krävas en insats av dig innan det är möjligt för dig att kvittera ut beviset på att du kan hantera truckar och lyfta tunga grejer. Nämligen en kortare utbildning. Vanligtvis kostar det några tusen kronor att utbilda sig till truckförare. I längden betalar det dock av sig ganska snabbt.  

I synnerhet om alternativet till större jobbmöjligheter är att gå hemma och vara arbetslös. Då har du inte så mycket glädje av att du tror att sparar några tusen kronor på att avstå truckutbildningen. Faktum är att du egentligen går miste om väldigt många fler tusenlappar genom att inte ge dig själv chansen att vara tillgänglig för fler jobb. Sedan kan det inte heller förnekas. Det är riktigt roligt att köra truck. Bara det är värt utbildningen.