husvagnar

Total frihet tack vare husvagnar

Total frihet tack vare husvagnar

editorial

Det finns få saker som är så svenska som husvagnssemester mitt i sommaren. Alla som har varit ute och kört på motorvägarna under framför allt juli och augusti kan känna igen sig i att man möts av otroliga mängder husvagnar. Det känns nästan ibland som att varannan bil man möter är en husvagn. Folk tycks älska att semestra i sina husvagnar. Och vem kan egentligen klandra dem? Du önskar säkert själv att du satt i en husvagn när du väl möter en.

Det är lätt att förstå tjusningen av att åka runt med en husvagn. Du behöver aldrig boka något boende. För det släpar du ju med dig efter bilen vart du än kör. Du kommer alltid ha en oslagbar närhet till naturen. En närhet som inget hotell eller vandrarhem kan komma i närheten av. Det enda som skulle kunna hävda sig är tältet. Men då har å andra sidan husvagnen de fundamentala bekvämligheter som man trots allt inte vill bli av med.

 

image

 

Frihet har inget pris

Husvagnar är frihet. Det är ett bra sätt att definiera dem på. Friheten att ge sig ut när man vill och vart man vill. Friheten att alltid kunna vara på väg någonstans. Friheten att var som helst kan vara ditt hem. Du är aldrig bunden till någonting. Tja, nu är ju detta visserligen kanske en ganska extrem variant av husvagnsägandet. Men även om du bara utnyttjar husvagnen några veckor om året är frihetskänslan någonting du kommer kunna bära med dig resten av året.

Tänk på det när du i ett svagt ögonblick tänker att husvagnen mest samlar damm i garaget. Tänk på vad den faktiskt erbjuder dig. I en värld där du annars ofta är så bunden av hus, familj och jobb ger husvagnen dig någonting som du annars inte kan få. Det går inte att sätta ett pris på frihet.