Halkbana

Vägen till framgång är sällan rak

Vägen till framgång är sällan rak

Du som är van vid svensk väderlek vet säkert hur snabbt vädret kan slå om, från strålande solsken och klarblå himmel till skurar med hagelkorn stora som ärtor. Vintertid kan en enda grad göra stor skillnad. Och underkylt regn kan förvandla en väg till rena isbanan. Som bilförare utsätts du då och då för förhöjd fara, inte minst just vid skiftande väderlek. Att köra bil när väglaget är halt ställer höga krav på bilföraren. Därför är det i Sverige sedan länge obligatoriskt att genomföra en så kallad riskutbildning för att klara av sitt b-körkort, det vill säga körkort för personbil.

 

Före och efter ditt b-körkort

Halkbana i Skellefteå nyttjas av flera trafikskolor i norra Sverige. Här får eleven testa på att manövrera bilen under minst sagt sliriga förhållanden. Utbildad personal ser till att upplevelsen blir så autentisk som möjligt, utan att tumma på säkerheten. När du väl tagit ditt körkort får du kanske blodad tand. Om du känner att bilkörning verkligen var din grej kanske du vill arbeta som yrkesförare och tar både lastbils- och busskörkort av bara farten. För att ytterligare höja din kompetens som förare kan du vidareutbilda dig på någon av landets halkbanor. 

 

 

Boka kick off

Att utsättas för förrädiskt vägunderlag kan vara spännande, såvida du vet att hjälpen finns nära till hands. Du kanske gillar fart och fläkt, så länge det är under kontrollerade former. Raka vägen till ett bra arbetsklimat går kanske genom skarpa kurvor, så varför inte låta din personal ta ut sina svängar på en kick off? På halkbanan testas alla dina sinnen. Du har goda chanser att visa upp oanade talanger i form av snabb reaktionsförmåga och god framförhållning, men du riskerar samtidigt att få veta att du inte var lika bra bilförare som du föreställt dig, vilken ju är en vinst i sig.