kran

Var hittar man kranbil i Västerås?

Var hittar man kranbil i Västerås?

Behöver man en kranbil är det inte sällan det är enormt stora arbeten som ska utföras. Det kan vara stora containrar som ska flyttas eller fraktas till en annan plats. Kanske på en båt för att åka över hela världen. Andra tunga lyft är när man ska forsla balkar till ett bygge och lägga dem på plats. Kanske behöver man lyfta några gamla skrotbilar upp till den eviga vilan och slänga ner dem i en press där den forna stolta designen knycklas ihop till ett minne blott. 

En kran är en anordning som lyfter saker och kan användas till att sänka ner eller lyfta upp tunga saker. Dessa maskiner eller anordningar är utrustade med tiljor och stålvajrar för att klara av det tunga jobbet. Det är ofta inom industrin man behöver de här lyftkranarna. De byggs ibland ihop för en kortare tid och kan vara monterade på en platta eller ett mobilt underlag. 

http://www.vigoandersson.se/ kan man se ett exempel på en sida som tillhandahåller kranbil i Västerås. Det kan vara inspirerande läsning för den som söker kranar och kranbil. 

 

 

Stationärt eller rörligt

Det är otroligt vad en kran kan utföra för arbete. En del kranar kan vara monterade på en kranbil där man kan använda dem inom vissa arbeten där man behöver förflytta sig. Ta till exempel skogsavverkning. Träden ligger ju utspridda över ett stort fält och för att kunna lyfta dem på en långtradare för transport behöver man en bil med kran som kan förflyttas. 

Annat är det med de stora kranar som används i hamnen. De behöver stå väldigt stabilt och kunna lyfta stora fartyg upp i en docka om de behöver repareras eller kontrollera skrov eller något annat. Det är tunga grejer och där är det inte tal om att en liten kranbil ska göra jobbet.